Termeni si conditii

Informații generale

Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul anacazapada.ro implică acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos.
Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se aplica tuturor vanzarilor de bunuri efectuate de catre anacazapada.ro, ce au loc prin intermediul magazinului online catre Client și pot fi modificate oricand fara o notificare prealabila.

Ana ca Zapada (anacazapada.ro) este denumirea comercială a Woolicious SRL, entitate juridică avand sediul social în Bucuresti, str. Petricani nr 3, sector 2, numar de ordine în Registrul Comertului J40/14277/2018 și Cod Unic de Inregistrare (CUI) 39955593.

Client – persoana fizica, juridica sau oricare alta entitate juridica ce emite o comanda, ce a acceptat termenii si conditiile implicate în utilizarea site-ului si a furnizat date reale, impreuna cu toate detaliile necesare pentru achizitionarea unui produs.

VANZATOR – Woolicious SRL prin intermediul site-ului anacazapada.ro

COMANDA – document electronic ce contine toate detaliile privind achizitia unui Produs de catre Client de la Vanzator, prin care Clientul este de acord sa faca plata acestuia si sa il primească, iar Vanzatorul este de acord să il livreze.

Produs– orice produs, document sau serviciu mentionat în Comanda, care urmeaza sa fie achizitionat de catre Client si furnizat de către Vanzator.

SITE – domeniul web apartinand Woolicious SRL, la adresa anacazapada.ro, prin care Clientul are acces la informatii despre serviciile si produsele oferite de Vanzator

DREPTURI DE AUTOR (Copyright)

Continutul paginilor site-ului web anacazapada.ro, entitatea juridica Woolicious SRL, este protejat de legea dreptului de autor – Legea 15/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe (modificată și completată prin Legea nr.285/23iunie2004 și OUG nr.123/1 septembrie 2005), publicata in M.Of. 33 din 11 ianuarie 2019.
Clientului sau vizitatorulului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Woolicious SRL, includerea oricarui continut in afara site-ului anacazapada.ro, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Woolicious SRL.

Conform conventiei de la Berna (act international publicat in Monitorul Oficial nr 156 din 17 aprilie 1998) nu mai este necesară indicarea faptului că o operă este protejată de drepturile de autor atâta timp cât „proprietatea intelectuală a unei opere literare, artistice sau științifice corespunde autorului pentru simplul fapt că el a creat-o” și „sunt considerate obiecte ale proprietății intelectuale toate creațiile originale literare, artistice sau intangibile, cunoscute acum sau care se vor inventa în viitor”. În lumea digitală se aplică aceleași legi ale proprietății intelectuale și drepturilor de autor ca și pentru toate celelalte creații originale.

Contact

Woolicious SRL publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client.

Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Clientul permite automat anacazapada.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.

Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea anacazapada.ro de a contacta Clientul.

Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate anacazapada.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Clientului si anacazapada.ro, considerandu-se astfel, ca acesta consimte primirea notificarilor din partea anacazapada.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

anacazapada.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, personal etc).

Politica de vanzare online

Pentru a avea posibilitatea de a cumpara un produs de pe site-ul anacazapada.ro, este necesara crearea unui cont de catre Cumparator, prin introducerea unor informatii reale, corecte, actuale si complete. Scopul colectarii acestor informatii este de a opera si de a livra comenzi catre Client.

Accesul la serviciu este permis oricarui Client care poseda sau isi creeaza un Cont. Contul este creat automat unei persoane care nu este Client si doreste sa lanseze/trimita o comanda, pe baza informatiilor completate in formularul de comanda.

Pentru a i se permite accesul la serviciu, Clientul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

anacazapada.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu si de a sterge Contul acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre Client, accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel anacazapada.ro. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea Clientului in acest sens.

Fiecare Client poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Clienti.

In situatia in care se descopera accese partajate de mai multi Clienti, anacazapada.ro isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Clientului la Continut sau Serviciu.

Produse si servicii

anacazapada.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care anacazapada.ro are incheiate contracte sau acorduri de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

anacazapada.ro poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si nu contin TVA.

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in lei (RON) folosind informatiile furnizate de Client. anacazapada.ro nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client pentru factura.

In cazul platilor online anacazapada.ro nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor, caracterisitici si greutate, a preturilor, a stocurilor per produs si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte siteuri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea anacazapada.ro, acestea fiind cu titlu de prezentare. anacazapada.ro poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.

In imaginile produselor si/sau serviciilor anacazapada.ro isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor.


Comanda

Comandarea unui bun se poate face doar după crearea de către Client a unui cont de utilizator sau înregistrarea în contul deja creat din sectiunea „Contul meu”.

O confirmare pe e-mail care rezumă detaliile Comenzii (produse, preturi, cantitate, personalizare etc.) va fi transmisa Clientului de către Vanzator in cel mai scurt timp posibil.

Orice Comanda este considerata ferma doar dupa achitarea contravalorii comenzii Aceasta se poate achita fie prin transfer bancar în decurs de 3 zile de la data plasarii comenzii, conform facturii primite, fie prin platirea cu cardul direct la plasarea comenzii.

Clientul este de acord ca acceptarea sectiunii de „Termeni si Conditii” reprezintă un acord complet al partilor. Astfel cumparatorul respecta intelegerea validata de catre Vanzator prin intermediul emiterii confirmarii de comanda și a facturii fiscale primite pe email, si nu modifica detaliile comenzii dupa executarea ei. Orice eroare suferită din vina Vanzatorului va fi suportata de catre acesta.

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca anacazapada.ro are dreptul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de anacazapada.ro (telefonic sau email), pentru confirmarea personala a comenzii.

Este impetuos necesar ca adresa de e-mail, numărul de telefon și adresa de livrare să fie corect completate de Client pentru a putea beneficia de serviciile Vanzatorului.

Clientii accepta ca anacazapada.ro nu poate fi fortat sa livreze o comanda care nu a fost confirmata in conditiile de mai sus.

anacazapada.ro va denunta unilateral si va anula automat comanda efectuata de catre Client, chiar si fara notificare prealabila adresata Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de anacazapada.ro, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte;
 • activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea anacazapada.ro si/sau partenerilor acestuia;
 • realizarea a doua livrari esuate;
 • pentru alte motive obiective.


In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, anacazapada.ro va informa clientul asupra acestui fapt si va dispune rambursarea sumelor achitate in maxim 48 de ore de cand anacazapada.ro a luat cunostiinta de acest fapt.

Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea anacazapada.ro, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

Valoarea minima a unei comenzi este de 50 lei + taxe transport.

Plata

Plata produselor se poate face doar online, folosind cardul de credit sau debit în pagina securizata a procesatorului de plati sau prin transfer bancar, in baza facturii emise de catre Vanzator.

Plata prin transfer bancar se face folosind datele de cont inregistrate pe factura, precizand ca detaliu numarul și data facturii emise.

Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzactiilor on-line.

Nu se trimit produse cu plata ramburs!

Transport și livrare

Timpul de executie al unei comenzi este cuprins între 7 și 30 de zile lucratoare de la achitarea de către Client a produselor, prin intermediul plății online cu cardul sau a facturii prin transfer bancar.

Acest termen poate suferi modificari in functie de perioada si numarul comenzilor aflate in lucru la momentul plasarii unei comenzi de catre Client.

Vanzatorul isi asuma raspunderea de a livra orice comanda cu minim 3 zile inainte de data evenimentului sau de data limita stabilita de comun acord cu Clientul.

Bunurile se pot livra doar prin curier sau se pot ridica personal de la sediul atelierului, din str Petricani nr 3, sector 2, Bucuresti (Clientul având obligatia de a contacta telefonic Vânzătorul și de a stabili, de comun acord, data și ora ridicării bunurilor).

Costul integral de livrare este suportat de către Cumpărător.

Livrarea prin curier se face prin intermediul firmei contractate de Vanzator, în termen de 24-48 de ore de la expedierea comenzii.

In perioadele aglomerate din an cum ar fi Black Friday, Craciunul, luna Martie, etc termenul de livrare se poate prelungi independent de vointa Vanzatorului.

Vanzatorul nu este responsabil pentru intarzierea, pierderea, distrugerea, nelivrarea sau livrarea gresita a unui colet in cazul in care sunt generate de circumstante independente de vointa lui, dar nelimitandu-se la acestea:

 • Blocaje rutiere – caderi de copaci, stanci, coliziuni in lant, surpari de teren in apropierea soselei;
 • Caderi de poduri, astupari de tunele, deraierea trenurilor din apropierea soselei, blocaje naturale, greve neautorizare, revolte spontane, regionale, conditii meteorologice nefavorabile bunei desfasurări a itinerariului propus;
 • Cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundatii etc;
 • Cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, revolutii, revolte spontane etc;
 • Nerespectarea comenzilor de catre furnizori si terti;

Dupa expediere, Clientul va primi un e-mail/SMS de confirmare cu numarul de AWB al coletului. Din acel moment, Clientul este direct responsabil de urmarirea coletului in teritoriu, precum si de contactarea agentului resposabil cu livrarea in zona sa, in cazul in care doreste verificarea livrarii. De asemenea Clientul poate urmari statusul comenzii accesand site-ul livratorului si folosind nr de AWB.

Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului sau coletului trimis de catre Vanzator revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei în vigoare. Vanzatorul își asumă refacerea oricaror parti / inlocuirea produsului, daca Clientul face dovada culpei firmei de curierat si instiinteaza Vanzatorul în decurs de 24 de ore de la primirea coletului.

Toate taxele de transport prin curiererat, fie ca este vorba de costul de baza, kilometri suplimentari, livrare Sambata, taxe vamale etc. vor fi suportate de catre Client si achitate in momentul plasarii comenzii.

Livrarea se face pe tot teritoriul Romaniei, in aria de acoperire a Fan Courier sau Sameday curier.

Costul transportului este de 19 lei, iar pentru localitatile aflate in afara ariei de acoperire, livrarea se face prin Sameday curier si se percepe un cost aditional de 20 de lei.

Livrarea este GRATUITA pentru comenzi mai mari de 250 de lei (cu exceptia localitatilor aflate in afara ariei de acoperire a firmelor de curierat contractate. In acest caz se va percepe doar taxa de 20 de lei pentru kilometri suplimentari ).

anacazapada.ro isi rezerva dreptul de a modifica tarifele de livrare si/sau firma de curierat fara notificari prealabile.

Returnarea produselor

Conform legislației în vigoare – OUG 34/2014 revizuită – Ordonanța de Urgentă Guvernamentală privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, prevede două cazuri:

 • Produsul nu poate fi returnat Vanzatorului deoarece a fost personalizat conform cerintelor Cumparatorului (alegerea nuantei, personalizarea cu nume, alegerea unei teme etc.).
 • Produsul nu a fost personalizat – Cumparatorul are dreptul sa notifice Vanzatorul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului.

Pentru orice retur Cumparatorul va notifica in scris Vanzatorul, prezentand motivele pentru care doreste sa facă returul. Orice produs returnat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Sa nu prezinte urme de uzura fizica sau deteriorare
 • Sa fie livrat in ambalajul/ambalajele originale
 • Sa fie livrat cu aceleasi masuri de protectie in care a fost trimis de catre Vanzator.

Transportul de retur este responsabilitatea Clientului. Rambursul contravalorii produselor (in afara de taxa de transport) se va face in cel mult 7 zile lucratoare in contul mentionat de client.